Er den lyofobisk eller lyofil?

Innholdsfortegnelse:

Er den lyofobisk eller lyofil?
Er den lyofobisk eller lyofil?

Video: Er den lyofobisk eller lyofil?

Video: Er den lyofobisk eller lyofil?
Video: Video 559 Forskjellen mellom / forskjell på 2024, September
Anonim

Lyophobic kan også deles inn i to termer – «Lyo» og «Phobia» der «phobic» betyr «å hate». Derved er lyofile stoffer de som tiltrekker løsningsmidlet og lett blandes med det for å danne en jevn blanding, mens lyofobisk betyr et løsningsmiddel som ikke kan gå glipp av vann og vil ha en tendens til å skille seg ut.

Er lyofil stabil eller lyofobic?

Fullstendig svar: De lyofile solene er mer stabile enn lyofobe soler fordi lyofobe soler er løsningsmiddelelskende, mens lyofobe soler er løsningsmiddelhatende. … Lyofobe soler er mer stabile fordi de kolloidale partiklene er mer solvatiserte.

Hva menes med Lyofil og Lyofob?

Hint: Lyofile kolloider er de væskeelskende kolloidene. Lyo betyr flytende og filisk betyr å elske, derfor flytende å elske. Og lyofobe kolloider er den væskehatende kolloidene. Lyo betyr væske og fobisk betyr hating, derav væskehat.

Hva er lyofil kolloid og lyofobisk kolloid?

i) Lyofile kolloider: Dette er de kolloide løsningene der dispergerte partikler har sterk affinitet for dispersjonsmedium Disse solene er stabile og reversible. … ii) Lyofobe kolloider: Der har den dispergerte fasen ingen affinitet for dispersjonsmediet. Disse er ustabile soler og er irreversible.

Er melk et lyofilt kolloid?

Lofile kolloider er reversible kolloider. … Vi kan skille komponentene i melken, så milk er et lyofil kolloid. Gummi er kolloidet der den dispergerte fasen er fast gummi og dispersjonsfasen er flytende vann. Tannkjøttet kan skilles fra vannet og kan blandes på nytt, slik at tannkjøttet er en frysetørket kolloid.

Anbefalt: