Logo no.boatexistence.com

Hvem utfører leveroperasjoner?

Innholdsfortegnelse:

Hvem utfører leveroperasjoner?
Hvem utfører leveroperasjoner?

Video: Hvem utfører leveroperasjoner?

Video: Hvem utfører leveroperasjoner?
Video: Laser eye surgery eligibility – A/Prof Michael Lawless: Vision Eye Institute Australia 2024, Juli
Anonim

A leverreseksjon er kirurgisk fjerning av hele eller deler av leveren. Det er også referert til som en hepatektomi, hel eller delvis. En fullstendig leverreseksjon utføres i forbindelse med en transplantasjon, en syk lever fjernes fra en avdød donor (kadaver).

Hvilken type lege transplanterer en lever?

hepatolog-en lege som spesialiserer seg på leversykdom og kan gi pleie før og etter operasjonen.

Hvordan utføres leveroperasjoner?

Leverreseksjoner kan utføres laparoskopisk, ved hjelp av små snitt og et fiberoptisk kamera, eller på en åpen måte, der det lages et stort snitt i pasientens mage. Leverreseksjon utføres som et behandlings alternativ for fjerning av leverkreft og kreftsvulster.

Hva heter leverkirurger?

Hepatolog Dette er en lege som diagnostiserer og behandler sykdommer forbundet med galleblæren, bukspyttkjertelen og leveren. De behandler akutt eller kronisk leversykdom, alt fra fettleversykdom til cirrhose til leverkreft. Både en hepatolog og en gastroenterolog kan hjelpe til med å diagnostisere og behandle leversykdom.

Er leverkirurgi større operasjon?

En leverreseksjon er en stor operasjon Du vil ha en generell anestesi og kirurgen vil fjerne svulsten samt noe friskt vev rundt den. Operasjonen kan gjøres som åpen kirurgi (med ett stort kutt) eller som nøkkelhull eller laparoskopisk kirurgi (med flere mindre kutt).

Anbefalt: