Hvorfor gjøres passivering?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor gjøres passivering?
Hvorfor gjøres passivering?

Video: Hvorfor gjøres passivering?

Video: Hvorfor gjøres passivering?
Video: What is Stainless Steel Passivation? 2024, September
Anonim

Passivering er en mye brukt metalletterbehandlingsprosess for å forhindre korrosjon I rustfritt stål bruker passiveringsprosessen salpetersyre eller sitronsyre for å fjerne fritt jern fra overflaten. Den kjemiske behandlingen fører til et beskyttende oksidlag som er mindre sannsynlig å reagere kjemisk med luft og forårsake korrosjon.

Hva er formålet med passivering av rustfritt stål?

Passivering er en kjemisk behandling for rustfritt stål og andre legeringer som forbedrer de behandlede overflatenes evne til å motstå korrosjon Det er mange fordeler med passivert utstyr og systemer: Passivering fjerner overflaten forurensning. Passivering øker korrosjonsbestandigheten.

Hvorfor gjøres beising og passivering?

Både beising og passivering er kjemiske prosesser som brukes for å gi beskyttelse til metaller mot korrosjon og gropdannelse I begge prosessene påføres en sur løsning på metalloverflaten for å fjerne forurensninger og for å hjelpe til med dannelsen av en kontinuerlig, passiv kromoksidfilm.

Hva er passiveringsbehandling?

Passiveringsprosessen er en metode for å forbedre korrosjonsmotstanden til rustfrie ståldeler ved å fjerne jernholdige forurensninger som fritt jern fra overflaten, og gjenopprette dem til de opprinnelige korrosjonsspesifikasjonene.

Hvorfor passiviserer vi titan?

Fordelene ved passivering av titan

Titans korrosjonsmotstand er gitt av en tett klebende TiO2-film. Dens utmerkede korrosjonsbestandighet gjør titan til et alternativ for kjemisk prosessutstyr, marint utstyr, biomedisinske implantater og mye mer.

Anbefalt: