Logo no.boatexistence.com

Er alle hematologer onkologer?

Innholdsfortegnelse:

Er alle hematologer onkologer?
Er alle hematologer onkologer?

Video: Er alle hematologer onkologer?

Video: Er alle hematologer onkologer?
Video: Не кормите РАК! Онкологи знают, что творит МОРКОВЬ (каждый должен знать) 2024, Juli
Anonim

Begrepet «hematolog onkolog» kommer fra to forskjellige typer leger. Hematologer spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle blodsykdommer. Onkologer spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av kreft. En hematolog onkolog spesialiserer seg på begge deler.

Er de fleste hematologer også onkologer?

Hematologer jobber med blodrelaterte tilstander, inkludert flere typer kreft. De bruker en rekke tester og behandlinger for disse problemene. Mange hematologer mottar også opplæring i onkologi, som er grenen av medisinen dedikert til å diagnostisere og behandle kreft.

Betyr det å gå til hematolog at jeg har kreft?

En henvisning til en hematolog betyr ikke i seg selv at du har kreft. Blant sykdommene en hematolog kan behandle eller delta i å behandle: Blødningsforstyrrelser som hemofili. Røde blodlegemer som anemi eller polycytemi vera.

Hvorfor blir jeg henvist til en hematolog onkolog?

Hvorfor vil noen bli henvist til hematolog-onkolog? Det er oftest fordi det ble oppdaget en abnormitet under en blodprøve Blod består av fire komponenter: hvite blodceller, røde blodlegemer, blodplater og plasma, og hver har en spesifikk funksjon: Hvitt blodceller bekjemper infeksjon.

Hva er forskjellen mellom hematologi og onkologi?

Onkologer spesialiserer seg på onkologi, eller kreft, som kan være blodrelatert, mens en hematolog spesialiserer seg på blod og lymfesystemer som kan bære kreft. Hematologer behandler imidlertid også blodsykdommer som ikke er kreftfremkallende.

Anbefalt: