Logo no.boatexistence.com

Hva er plexus brachialis?

Innholdsfortegnelse:

Hva er plexus brachialis?
Hva er plexus brachialis?

Video: Hva er plexus brachialis?

Video: Hva er plexus brachialis?
Video: Brachial neuritis ,Parsonage turner - Everything You Need To Know - Dr. Nabil Ebraheim 2024, Kan
Anonim

Plexus brachialis er et nettverk av nerver i skulderen som bærer bevegelses- og sensoriske signaler fra ryggmargen til armer og hender Plexus brachialis-skader stammer vanligvis fra traumer til nakke, og kan forårsake smerte, svakhet og nummenhet i arm og hånd.

Er plexus brachialis en fødselsdefekt?

Neonatale plexus brachialis-skader er en vanlig type fødselsskade (2 til 3 for hver 1000 fødsler). Likevel kan det være vanskelig å identifisere dem hos nyfødte. Leger vil sjekke den berørte armen for lammelser, nummenhet, posisjon og grepsstyrke.

Hva er plexus brachialis i anatomi?

Plexus brachialis er et nettverk av nerver som gir opphav til alle motoriske og sensoriske nerver i overekstremitetenDette plexus oppstår fra den fremre rami av spinalnervene C5-T1 som gjennomgår flere fusjoner og deler seg i stammer og delinger, inntil de til slutt gir opphav til sine terminale grener.

Hvilke muskler påvirkes av plexus brachialis-skade?

Hva er plexus brachialis fødselsskade?

  • Skader i øvre brachialis plexus (C5, C6) påvirker muskler i skulder og albue.
  • Skader i nedre plexus brachialis (C7, C8 og T1) kan påvirke musklene i underarmen og hånden.

Er plexus brachialis sensorisk eller motorisk?

Plexus brachialis gir somatisk motorisk og sensorisk innervasjon til den øvre ekstremitet, inkludert skulderbladsregionen. Når plexus brachialis beveger seg gjennom den bakre trekanten av halsen inn i aksillen, armen, underarmen og hånden, inneholder den forskjellige navngitte regioner basert på hvordan plexus er dannet.

Anbefalt: