Logo no.boatexistence.com

Er egenvektorer alltid lineært uavhengige?

Innholdsfortegnelse:

Er egenvektorer alltid lineært uavhengige?
Er egenvektorer alltid lineært uavhengige?

Video: Er egenvektorer alltid lineært uavhengige?

Video: Er egenvektorer alltid lineært uavhengige?
Video: MATH 3191: Proof that Eigenvectors of Distinct Eigenvalues are Linearly Independent 2024, April
Anonim

Eigenvektorer som tilsvarer distinkte egenverdier er lineært uavhengige. Som en konsekvens, hvis alle egenverdiene til en matrise er forskjellige, spenner deres korresponderende egenvektorer over rommet til kolonnevektorer som kolonnene i matrisen tilhører.

Hvordan vet du om egenvektorer er lineært uavhengige?

Eigenvektorer som tilsvarer distinkte egenverdier er lineært uavhengige. … Hvis det er gjentatte egenverdier, men de ikke er defekte (dvs. deres algebraiske multiplisitet er lik deres geometriske multiplisitet), gjelder det samme spenningsresultatet.

Kan egenvektorer være lineært avhengige?

Hvis A er en N × N kompleks matrise med N distinkte egenverdier, danner ethvert sett med N tilsvarende egenvektorer en basis for CN. Bevis. Det er tilstrekkelig å bevise at settet med egenvektorer er lineært uavhengig … Siden hver Vj=0, må enhver avhengig delmengde av {Vj} inneholde minst to egenvektorer.

Er alle egenvektorer med samme egenverdi lineært uavhengige?

Eigenvektorer som tilsvarer distinkte egenverdier er alltid lineært uavhengige. Det følger av dette at vi alltid kan diagonalisere en n × n matrise med n distinkte egenverdier siden den vil ha n lineært uavhengige egenvektorer.

Når egenverdier er lineært uavhengige?

Hvis egenverdiene til A er distinkte, viser det seg at egenvektorene er lineært uavhengige; men hvis noen av egenverdiene gjentas, kan det være nødvendig med ytterligere undersøkelser. der β og γ ikke begge er lik null på samme tid.

Anbefalt: