Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er saimaa-ringselen truet?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er saimaa-ringselen truet?
Hvorfor er saimaa-ringselen truet?

Video: Hvorfor er saimaa-ringselen truet?

Video: Hvorfor er saimaa-ringselen truet?
Video: Hvorfor er lykken så lunefuld // Steffen Bruun (Live at DR Koncerthuset) 2024, Kan
Anonim

Saimaa-ringselen står overfor mange trusler På grunn av jakt, miljøgifter, endringer i vannstanden i hekkesesongen og bifangstdødelighet, kollapset selbestanden mot slutten av det 20. århundre.

Hvorfor er ringselen truet?

I desember 2012 kunngjorde National Oceanic and Atmospheric Administration at ringselen, så vel som skjeggselen, ville bli oppført som en truet art i henhold til loven om truede arter på grunn av risikoen ved smelting av havis og redusert snøfall.

Hvor mange ringsel har Saimaa?

Saimaa-ringsel (Pusa hispida saimensis, finsk: Saimaannorppa) er en underart av ringsel (Pusa hispida). De er blant de mest truede selene i verden, med en total bestand på bare ca. 400 individer.

Hvorfor jaktes ringsel?

Indfødte jegere drep ringsel for å kunne leve i hele deres utbredelsesområde, og forurensende stoffer påvirker bestandene i Østersjøen. Men en mer utbredt trussel mot antallet deres er klimaendringer, som reduserer den iskalde verdenen deres.

Vil selene utryddes?

Antarktis (sørlig) pelssel er ikke truet. Faktisk trives de! … I 1976 hadde den antarktiske pelsselbestanden gått tilbake til 100 000. I 2020 er den estimerte bestanden mellom 2 millioner og 5 millioner.

Anbefalt: