Logo no.boatexistence.com

Hvorfor fungerer kjederegelen?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor fungerer kjederegelen?
Hvorfor fungerer kjederegelen?

Video: Hvorfor fungerer kjederegelen?

Video: Hvorfor fungerer kjederegelen?
Video: calculus teacher vs "I know it already" student 2024, Juli
Anonim

Denne regelen kalles kjederegelen fordi vi bruker den til å ta deriverte av sammensetninger av funksjoner ved å kjede sammen deres deriverte Kjederegelen kan tenkes å ta den deriverte av funksjoner den ytre funksjonen (anvendt på den indre funksjonen) og multipliserer den ganger den deriverte av den indre funksjonen.

Hvorfor er kjederegelen nyttig?

Kjederegelen forteller oss hvordan vi finner den deriverte av en sammensatt funksjon. Frisk opp kunnskapen din om sammensatte funksjoner, og lær hvordan du bruker kjederegelen riktig. Den forteller oss hvordan vi skiller sammensatte funksjoner.

Hvordan fungerer kjederegelen?

Kjederegelen sier at deriverten av f(g(x)) er f'(g(x))⋅g'(x). Med andre ord hjelper det oss å skille sammensatte funksjoner. For eksempel er sin(x²) en sammensatt funksjon fordi den kan konstrueres som f(g(x)) for f(x)=sin(x) og g(x)=x².

Er kjederegelen nødvendig?

Du må bruke kjederegel fordi den er en sammensetning av funksjoner: f(x)=ln(x) og g(x)=2x−1, så vi ser ln(2x−1) som f(g(x)).

Hvordan beviser du kjederegel?

Kjederegel

If f(x) og g(x) er begge differensierbare funksjoner og vi definerer F(x)=(f∘g)(x) F (x)=(f ∘ g) (x) så er den deriverte av F(x) F′(x)=f′(g(x))g′(x) F ′ (x)=f ′ (g (x)) g ′ (x).

Anbefalt: