Logo no.boatexistence.com

Kan hydrogen drive en forbrenningsmotor?

Innholdsfortegnelse:

Kan hydrogen drive en forbrenningsmotor?
Kan hydrogen drive en forbrenningsmotor?

Video: Kan hydrogen drive en forbrenningsmotor?

Video: Kan hydrogen drive en forbrenningsmotor?
Video: Toyota's Says They Just Destroyed EVs With This - Truth About Hydrogen Combustion Engines 2024, Kan
Anonim

Hydrogen har et bredt brennbarhetsområde sammenlignet med alle andre drivstoff. Som et resultat kan hydrogen forbrennes i en forbrenningsmotor over et bredt spekter av drivstoff-luftblandinger. En vesentlig fordel med dette er at hydrogen kan kjøre på en mager blanding. … Hydrogen har svært lav tenningsenergi.

Hvorfor kjører vi ikke bare forbrenningsmotorer på hydrogen?

For det første, hydrogen er ikke så energitett som andre drivstoff, noe som betyr at du trenger mye av det for å gjøre litt arbeid. … Brenselceller er langt mer effektive enn forbrenningsmotorer, og en hydrogenbrenselcelle har renere utslipp enn en forbrenningshydrogenmotor.

Hvorfor er hydrogenmotorer en dårlig idé?

Hydrogen brenselceller har dårlig teoretisk og praktisk effektivitet Hydrogenlagring er ineffektiv, energimessig, volumetrisk og med hensyn til vekt. … Den har en fryktelig brønn-til-hjul-effektivitet som et resultat. Enkle måter å få tak i store mengder hydrogen på er ikke "renere" enn bensin.

Kan en bil kjøre på rent hydrogen?

Fra og med 2021 er det to modeller av hydrogenbiler offentlig tilgjengelig i utvalgte markeder: Toyota Mirai (2014–), som er verdens første masseproduserte dedikerte drivstoff celle elektrisk kjøretøy (FCEV), og Hyundai Nexo (2018–).

Hvorfor finnes det ingen hydrogenmotorer?

Skeptikernes første argument mot hydrogenbiler er at de er mindre effektive enn elbiler. Fordi hydrogen ikke forekommer naturlig, må det utvinnes og deretter komprimeres i drivstofftanker Det må deretter blandes med oksygen i en brenselcellestabel for å lage elektrisitet for å drive bilens motorer.

Anbefalt: