Logo no.boatexistence.com

Hva brukes formaldehyd til?

Innholdsfortegnelse:

Hva brukes formaldehyd til?
Hva brukes formaldehyd til?

Video: Hva brukes formaldehyd til?

Video: Hva brukes formaldehyd til?
Video: Formaldehyde Is in Vapes & Preserves Dead Frogs – No Matter the Taste | #VapesDown 2024, Kan
Anonim

Formaldehyd er en sterkt luktende, fargeløs gass som brukes i laging av byggematerialer og mange husholdningsprodukter. Det brukes i pressede treprodukter, som sponplater, kryssfiner og fiberplater; lim og lim; permanent trykk stoff; papir produkter belegg; og visse isolasjonsmaterialer.

Hva gjør formaldehyd med kroppen?

Når formaldehyd er tilstede i luften ved nivåer som overstiger 0,1 ppm, kan enkelte individer oppleve uønskede effekter som rennende øyne; brennende følelse i øyne, nese og svelg; hoste; hvesing; kvalme; og hudirritasjon.

Hvilke produkter bruker formaldehyd?

Husholdningsprodukter som lim, permanente pressestoffer, maling og belegg, lakk og finish, og papirprodukter; Konserveringsmidler brukt i enkelte medisiner, kosmetikk og andre forbrukerprodukter som oppvaskmiddel og tøymykner; og. Gjødsel og plantevernmidler.

Hvorfor er formaldehyd dårlig?

Hvorfor er eksponering for formaldehyd farlig

Når formaldehyd slippes ut i luften og er tilstede i luften ved nivåer som overstiger 0,1 ppm, kan det forårsake alvorlig irritasjon av øynene, nesen, og lunger. Det kan også forårsake hudfølsomhet eller allergisk dermatitt.

Er formaldehyd vanlig i hjemmene?

Siden formaldehyd brukes i produksjonen av mange husholdningsartikler – fra møbler til kosmetikk- , finnes det i alle hjem Høyere konsentrasjoner av formaldehyd finnes i hjem med nye produkter eller nybygg, samt i hjem med folk som røyker tobakksvarer.

Anbefalt: