Logo no.boatexistence.com

Vil natriumhydroksid løse seg opp i vann?

Innholdsfortegnelse:

Vil natriumhydroksid løse seg opp i vann?
Vil natriumhydroksid løse seg opp i vann?

Video: Vil natriumhydroksid løse seg opp i vann?

Video: Vil natriumhydroksid løse seg opp i vann?
Video: Sodium hydroxide dissolving in water 2024, April
Anonim

Natriumhydroksid, også kjent som lut og kaustisk soda, er en uorganisk forbindelse med formelen NaOH. Det er en hvit fast ionisk forbindelse som består av natriumkationer Na⁺ og hydroksidanioner OH⁻.

Hva skjer når natriumhydroksid løses opp i vann?

Når natriumhydroksid (NaOH) løses opp i vann, skilles det i positivt ladede natriumioner (kationer) og negativt ladede hydroksydioner (anioner) … Hver mol natrium hydroksyd som løses opp vil produsere ett mol natriumioner og ett mol hydroksydioner.

Løser natriumhydroksid seg i vann?

Rent natriumhydroksid er et fargeløst krystallinsk fast stoff som smelter ved 318 °C (604 °F) uten dekomponering, og med et kokepunkt på 1 388 °C (2, 530 °F). Det er svært løselig i vann, med lavere løselighet i polare løsningsmidler som etanol og metanol. NaOH er uløselig i eter og andre ikke-polare løsningsmidler.

Vil hydroksid løse seg opp i vann?

Alle alkalimetallhydroksider er oppløselige i vann.

Hva er forskjellen mellom hydroksyl og hydroksyd?

Selv om begrepene hydroksylgrupper og hydroksidgrupper brukes om hverandre, er det flere forskjeller mellom disse begrepene. Hovedforskjellen mellom hydroksyl og hydroksyd er at hydroksyl ikke er tilgjengelig i sin frie form, mens hydroksyd kan finnes i sin frie form som et anion.

Anbefalt: