Logo no.boatexistence.com

Er mais selvbestøvet?

Innholdsfortegnelse:

Er mais selvbestøvet?
Er mais selvbestøvet?

Video: Er mais selvbestøvet?

Video: Er mais selvbestøvet?
Video: FIKEN. Utryddelsen av borekaks. Den første transplantasjon. Fig går for diabetes. 2024, Kan
Anonim

Tomning av avlingsplanter Flertallet av de 50–60 viktigste kornavlingene i verden er hovedsakelig selvbestøvede. Bare noen få (som mais, rug, perlehirse, bokhvete eller skarlagensrøde bønner) er krysspollinert … En annen fordel med selvbestøvning ligger i den genetiske strukturen som opprettholdes i beskjæring.

Er maiskrysspollinert?

Maisplanter inneholder både mannlige og kvinnelige reproduktive strukturer og formerer seg ved både krysspollinering og selvbestøvning. … Pollen fra dusken føres med vinden til andre maisplanter, hvor befruktning av de enkelte kjernene på øret skjer.

Hvordan pollineres mais?

Mais (k alt mais i enkelte deler av verden) pollineres av wind. Hannstøvbærerne slipper pollen og den blåser over til en hunnblomst i nærheten på en annen maisplante.

Hvilke avlinger er selvbestøvede?

Blant andre planter som kan selvbestøve er mange typer orkideer, erter, solsikker og tridax. De fleste av de selvbestøvende plantene har små, relativt lite iøynefallende blomster som kaster pollen direkte på stigmaet, noen ganger til og med før knoppen åpner seg.

Hvilken type pollinering forekommer i mais?

Mais er hovedsakelig krysspollinert. Vindpollinering (Anemophilly) er hovedregelen. Pollinering av insekter finner også sted til en viss grad.

Anbefalt: