Logo no.boatexistence.com

Reagerer amider med alkohol?

Innholdsfortegnelse:

Reagerer amider med alkohol?
Reagerer amider med alkohol?

Video: Reagerer amider med alkohol?

Video: Reagerer amider med alkohol?
Video: Hvem er best til å SMUGLE ALKOHOL? (Med all respekt, bror) 2024, Kan
Anonim

Blant forskjellige metoder utgjør N-alkylering av amider med alkoholer en attraktiv prosess for deres syntese fordi alkohol er lett tilgjengelig, og vann genereres som det eneste biproduktet.

Hva reagerer med amider?

Amider kan hydrolyseres til en karboksylsyre og ammoniakk eller et amin ved oppvarming i en sur eller basisk vandig løsning. I begge tilfeller gjør syre-basereaksjoner som oppstår med produktene den totale reaksjonen irreversibel.

Reagerer alkohol med amin?

I løpet av den katalytiske syklusen dehydrogeneres en alkohol til den tilsvarende karbonylforbindelsen, som reagerer med aminet og danner en imin. Iminet reduseres in situ til det alkylerte amin, og metallkomplekset letter den nødvendige hydrogentransporten.

Hvordan går du fra alkohol til amid?

En iridium-katalysert overføringshydrogenering mellom alkoholer og styren og den påfølgende dannelsen av et oksim tillater omdannelse av alkoholer til amider i en én-beholder-prosess.

Kan amid reduseres til alkohol?

N, N-disubstituerte amider kan reduseres til aldehydes ved å bruke et overskudd av amidet: R(CO)NRR' + LiAlH4→ RCHO + HNRR' Med ytterligere reduksjon oppnås alkoholen. Noen amider kan reduseres til aldehyder i Sonn-Müller-metoden.

Anbefalt: