Logo no.boatexistence.com

I kondensasjonspolymerisasjon går to monomerer sammen?

Innholdsfortegnelse:

I kondensasjonspolymerisasjon går to monomerer sammen?
I kondensasjonspolymerisasjon går to monomerer sammen?

Video: I kondensasjonspolymerisasjon går to monomerer sammen?

Video: I kondensasjonspolymerisasjon går to monomerer sammen?
Video: Polymers - Condensation Polymerization 2024, Kan
Anonim

Noen polymerer er laget via kondensasjonspolymerisasjon. Ved kondensasjonspolymerisasjon dannes et lite molekyl som et biprodukt hver gang det dannes en binding mellom to monomerer. Dette lille molekylet er ofte vann. Et eksempel på en kondensasjonspolymer er nylon.

Hva er de to monomerene for en kondensasjonspolymer?

En polyester dannes av to forskjellige monomerer: en 'dikarboksylsyre' som inneholder to karboksylsyregrupper, - COOH . en 'diol' som inneholder to alkoholgrupper, -OH.

Hva må to monomerer ha til felles for at kondensasjonspolymerisering skal skje?

I tillegg til polymerisering må monomerene ha en C=C dobbeltbinding. Ved kondensasjonspolymerisasjon trenger imidlertid ikke monomerene en C=C-dobbeltbinding, men de trenger to funksjonelle grupper.

Kombinerer kondensering polymerer for å danne monomerer?

Det er noen måter monomerer kombineres for å danne polymerer av plast. I en kondensasjonsreaksjon kombineres to molekyler med tap av et mindre molekyl, vanligvis vann, en alkohol eller en syre. …

Føyer kondensasjonsreaksjoner sammen monomerer?

Makromolekyler er bygd opp av enkeltenheter kjent som monomerer som er forbundet med kovalente bindinger for å danne større polymerer. … En monomer går sammen med en annen monomer med frigjøring av et vannmolekyl, noe som fører til dannelsen av en kovalent binding. Disse typer reaksjoner er kjent som dehydrerings- eller kondensasjonsreaksjoner.

Anbefalt: