Logo no.boatexistence.com

Hvordan interaksjon mellom myosin og aktin?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan interaksjon mellom myosin og aktin?
Hvordan interaksjon mellom myosin og aktin?

Video: Hvordan interaksjon mellom myosin og aktin?

Video: Hvordan interaksjon mellom myosin og aktin?
Video: Сокращение мышц - Cross Bridge Cycle, Анимация. 2024, Kan
Anonim

Muskelsammentrekning resulterer altså fra en interaksjon mellom aktin- og myosinfilamentene som genererer deres bevegelse i forhold til hverandre. Det molekylære grunnlaget for denne interaksjonen er bindingen av myosin til aktinfilamenter, slik at myosin kan fungere som en motor som driver filamentglidning.

Hva utløser interaksjonen mellom myosin og aktin i muskel?

I muskler, projeksjoner på myosinfilamentene, de såk alte myosinhodene eller kryssbroene, samhandler med de nærliggende aktinfilamentene og, i en mekanisme drevet av ATP- hydrolyse, beveger de aktinfilamentene forbi dem i en slags syklisk rohandling for å produsere de makroskopiske muskelbevegelsene vi er …

Hva heter det når myosin interagerer med aktin?

Hvis konsentrasjonen av ioner i løsningen er lav, aggregerer myosinmolekyler til filamenter. Ettersom myosin og aktin samhandler i nærvær av ATP, danner de en tett kompakt gelmasse; prosessen kalles superprecipitation.

Hva hemmer interaksjonen mellom aktin og myosin?

1 Tropomyosin . TM regulerer sammentrekning av glatt muskel ved å blokkere myosinbindingsstedene på aktin, og forhindrer aktin-myosin-interaksjon.

Hvordan går myosin langs aktin?

Myosinhoder Gå langs aktinfilamenter

Fordi myosinmolekylene er bundet til et dekkglass, kan de ikke bevege seg; dermed enhver kraft som genereres av interaksjon av myosinhoder med aktinfilamenter, tvinger filamentene til å bevege seg langs myosinet (Figur 18-22a).

Anbefalt: