Logo no.boatexistence.com

Hva betyr smedvekst?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr smedvekst?
Hva betyr smedvekst?

Video: Hva betyr smedvekst?

Video: Hva betyr smedvekst?
Video: Hva du betyr 2024, Kan
Anonim

Smithian vekst er en manifestasjon av effektene av økt markedsstørrelse (befolkning) og interaksjonsrater for sosioøkonomisk organisasjon, mangfoldet av oppgaver og verktøy, og produktivitet (både individuelle og gruppenivå).

Hva betyr Smithian?

: av, relatert til eller har kjennetegnene til Adam Smith eller hans økonomiske teorier.

Hva er Smithian-modellen?

Smithian vekstmodell bekrefter Smiths teori om den fallende profittraten forårsaket av kapitalakkumulering, som, i motsetning til Ricardos, ikke krever fallende produktivitet av arbeidskraft gjennom avtagende skalaavkastning.

Hva er Schumpeterian-vekst?

Quick Reference Økonomisk vekst som er drevet av innovasjon og styrt av en prosess med kreativ ødeleggelse, som beskrevet av den østerrikske økonomen Joseph Schumpeter (1883–1950). På slutten av 1980- og 1990-tallet så en stor gjenoppliving av interessen for Schumpeters ideer blant økonomer, forretningsfolk og beslutningstakere.

Hva er Schumpeter-effekten?

På regional skala er "Schumpeter"-effekten koblet til det regionale innovative potensialet som skiller regioner i henhold til deres kapasitet til å favorisere nye teknologier som nyter godt av et høyt nivå av entreprenørskap dynamikk.

Anbefalt: