Logo no.boatexistence.com

Skal jeg lære bokmål eller nynorsk?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg lære bokmål eller nynorsk?
Skal jeg lære bokmål eller nynorsk?

Video: Skal jeg lære bokmål eller nynorsk?

Video: Skal jeg lære bokmål eller nynorsk?
Video: Danish language 2024, Kan
Anonim

Siden 90 % av den norske befolkningen bruker bokmål, anbefaler vi på det sterkeste å begynne med bokmål. Når du først har en solid forståelse av bokmål, kan det være lurt å lære litt nynorsk for å forstå forskjellene mellom de to språkformene, selv om nynorsk og bokmål er veldig nær hverandre.

Hva er vanligst bokmål eller nynorsk?

Nynorsk brukes mest på Vestlandet som skriftspråk (av ca. 10 % av folket, omtrent en halv million), bokmål er dominerende i resten av landet, og brukes skriftlig av nærmere 90 %.

Lærer duolingo bokmål eller nynorsk?

Når det er sagt, versjonen av skriftspråket du vil lære med dette Duolingo-kurset er bokmål, og den t alte dialekten (ut fra de få setningene jeg har lyttet til) er stort sett så nært du kan komme skriftspråket.

Hvilken dialekt av norsk bør jeg lære?

Når det gjelder hvilken talemål man skal lære, anbefaler jeg Standard østnorsk Det er dialekten som snakkes i Oslo og områdene rundt. Folk over hele Norge vil forstå deg perfekt hvis du snakker på den dialekten. Det er den vanligste dialekten som høres på TV, i filmer og i andre medier i Norge.

Snakker folk bokmål eller nynorsk?

Myte 2: folk snakker bokmål og nynorsk.

Svaret på dette er at folk snakker dialekter men de skriver bokmål eller nynorsk. Når elever refererer til «snakker bokmål» mener de mest sannsynlig dialekten rundt Oslo-området eller Østlandet.

Anbefalt: