Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er enteral fôring viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er enteral fôring viktig?
Hvorfor er enteral fôring viktig?

Video: Hvorfor er enteral fôring viktig?

Video: Hvorfor er enteral fôring viktig?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Juli
Anonim

En person som får enteral ernæring har vanligvis en tilstand eller skade som hindrer å spise en vanlig diett gjennom munnen, men mage-tarmkanalen er fortsatt i stand til å fungere. Å bli matet gjennom et rør lar dem få næring og holde mage-tarmkanalen i gang.

Hva er formålet med enteral fôring?

Enteral mating leverer næring gjennom en sonde direkte inn i GI-kanalen De er bestilt for pasienter med en fungerende GI-kanal som ikke kan få i seg nok næring or alt for å dekke behovene deres. Ernæringssonden kan forbli på plass så kort som noen få dager eller permanent til pasientens død.

Hva er fordelene med en ernæringssonde?

Ved å gi alle næringsstoffene barnet ditt trenger på daglig basis, kan sondeernæring forbedre barnets fysiske og mentale utvikling, forbedre energien og styrken og støtte immunforsvaret. For mange barn er sondemating det eneste tilgjengelige alternativet for å holde dem i live.

Hva er forventet levetid for en person med ernæringssonde?

For de 216 gjenværende pasientene var forventet levealder uten ernæringssonde en median på 1–2 måneder, og den økte til en forventet levealder på median på 1–3 årmed materøret på plass.

Betyr ernæringssonde slutten av livet?

Mens en pasient blir frisk etter en sykdom, kan det være nyttig å få næring midlertidig gjennom en sonde. Men ved livets slutt kan en sonde forårsake mer ubehag enn å ikke spise For personer med demens forlenger ikke sondeernæring livet eller forhindrer aspirasjon.

Anbefalt: