Logo no.boatexistence.com

Liker hester havrehøy?

Innholdsfortegnelse:

Liker hester havrehøy?
Liker hester havrehøy?

Video: Liker hester havrehøy?

Video: Liker hester havrehøy?
Video: "To Astraea" (Poem 23) by Hester Pulter - Audio Version 2024, Kan
Anonim

Energi- og proteininnholdet i godt havrehøy gjør det til et egnet fôr for voksne hester ved vedlikehold og tidlig drektige hopper. Høyet er velsmakende; Imidlertid vil hester fortsatt selektivt konsumere korn- og bladdelen av høyet og forlate stilkene. Havrehøy har potensial for høye nitratnivåer.

Er havrehøy ok for hester?

Fordeler. Når de er laget godt, elsker hester vanligvis havrehøy. Som et "gress", er havrehøy lavere protein, så det kan brukes som basisfôr i hestens diett uten å gi for mye protein. Havrehøy inneholder mye flott fiber.

Hva slags høy liker hester best?

Det er to primære typer hestehøy: belgfrukter og gress. Alfalfa er den beste varianten av belgfrukthøy, og Orchard-gress er gresshøyet jeg anbefaler; Timothy, bermudagrass, bahiagrass og Kentucky bluegrass er imidlertid også utmerkede valg.

Er havre- eller hvetehøy bedre for hester?

Wheaten chaff er ganske høy i fiber og kan brukes som lavenergi grovfôr. Det er en svært velsmakende fôrkilde og kan være en utmerket grovfôrkilde for hester. … Havrekner er høy i fiber, den anses ofte som mykere, søtere, flatere og mer velsmakende enn hveteagner.

Hva slags høy er dårlig for hester?

Noen høytyper er spesielt utsatt for høye nitratnivåer og bør unngås hvis det finnes alternativer. Disse inkluderer: Sorghum, Sudan, Johnsongrass og Pearl Millet Høye nivåer av enkle karbohydrater (sukker, stivelse) er et problem for hester med insulinresistens og kan forekomme i praktisk t alt alle typer høy.

Anbefalt: