Hvorfor tar jain diksha?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor tar jain diksha?
Hvorfor tar jain diksha?

Video: Hvorfor tar jain diksha?

Video: Hvorfor tar jain diksha?
Video: Tu Yogi Bani Ne Vicharje .. || New Diksha Song || Naitik Mehta || Ankit Shah 2024, Oktober
Anonim

Fantastiske jainer følger læresetningene i religionen deres under åndelig veiledning av munker. Disse inkluderer detaljerte resepter for dagliglivet, spesielt hva du skal spise, hva du ikke skal spise og når du skal spise. … Ved å gjennomgå deeksha, Jain-ritualet for forsakelse.

Hva er hensikten med diksha i jainismen?

Diksha er forberedelse eller innvielse til en religiøs seremoni for å gi avkall på verdslig liv for en asketisk.

Hva gjør Jain-munker i perioder?

De har ikke et bad hele livet, sier Jain. Under menstruasjonen sitter de vanligvis i en beholder med vann på den fjerde dagen, og passer på at vannet senere blir sølt på jorden. De bruker en mild såpe for å vaske klærne, en eller to ganger i måneden.»

Hva betyr det å ta diksha?

diksha, (sanskrit: “ initiering”) i det gamle India, ritualen som ble utført før det vediske ofringen for å vie dens beskytter, eller offer; i senere og moderne hinduisme, initieringen av en lekperson av guruen (åndelig veileder) av en religiøs gruppe.

Hva er Bal diksha i jainismen?

Bal diksha eller induksjon av mindreårige i klosterorden kritiseres som brudd på barns rettigheter. Flere barnerettighetsaktivister og offentlige etater stilte spørsmål ved praksisen og grep inn i noen tilfeller. Flere Jain-institusjoner ser på dette som en innblanding i religiøse anliggender.

Anbefalt: