Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer papillomer fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer papillomer fra?
Hvor kommer papillomer fra?

Video: Hvor kommer papillomer fra?

Video: Hvor kommer papillomer fra?
Video: What Is a Papilloma? 2024, Kan
Anonim

Papillomer er svulster som oppstår fra kroppsvev som dekker alle kroppsoverflater, fra huden til indre organer (epitelvev). Disse svulstene danner fingerlignende grener som strekker seg utover. Papillomer på huden kalles vorter og verrucae.

Hva er årsaken til papillomer?

Papillomer er svært ofte forårsaket av humane papillomavirus (HPV) En rekke faktorer øker risikoen for å utvikle en HPV-infeksjon, inkludert: Direkte kontakt med andres hudvorter. Direkte seksuell kontakt med en infisert partner, gjennom vaginal, anal eller oral sex, eller ved kjønns-til-genital kontakt.

Hvordan får du papillomatose?

Residiverende respiratorisk papillomatose er forårsaket av humant papillomavirus (HPV)Dette viruset er vanlig hos mennesker med noen studier som anslår at så mange som 75–80 % av menn og kvinner vil bli påvirket av HPV på et tidspunkt i løpet av livet hvis de ikke er vaksinert mot viruset.

Hvor vokser papillomer?

Solitære papillomer (solitære intraduktale papillomer) er enkeltsvulster som ofte vokser i de store melkegangene nær brystvorten De er en vanlig årsak til klar eller blodig utflod fra brystvorten, spesielt når det kommer fra bare ett bryst. De kan føles som en liten klump bak eller ved siden av brystvorten.

Kan papillom bli til kreft?

Papillom er ikke en kreft og det er svært lite sannsynlig at det vil utvikle seg til en kreft. Men cellene i papillomet bør undersøkes under mikroskopet etter at det er fjernet.

Anbefalt: