Logo no.boatexistence.com

Har sjokolade alkaloider?

Innholdsfortegnelse:

Har sjokolade alkaloider?
Har sjokolade alkaloider?

Video: Har sjokolade alkaloider?

Video: Har sjokolade alkaloider?
Video: CIÊNCIA - O CAFÉ E A CAFEÍNA 2024, April
Anonim

Theobromin, også kjent som xantheose, er en bitter alkaloid av kakaoplanten, med den kjemiske formelen C7H 8N4O2 Det finnes i sjokolade, så vel som i en rekke andre matvarer, inkludert blader av teplanten, og kolanøtten. … Teobromin er kategorisert som en dimetylxantin.

Hvilke alkaloider er det i sjokolade?

Theobromin er et alkaloidkjemikalie som primært finnes i kakaoplanten, men også i mindre grad i teblader og cola-nøtten. Kakao og sjokolade er de viktigste matvarene med mye teobromin. Teobromin virker litt som koffein i kroppen, og kan betraktes som et sentralstimulerende middel.

Hvilke kjemikalier inneholder sjokolade?

Kaffe og sjokolade inneholder begge koffein og theobromin. Teobromin er et alkaloid, en familie av forbindelser som mange planter produserer, inkludert kakaoplanten. Sjokolade er den rikeste naturlige kilden til teobromin, men kaffe og te inneholder også noe av det.

Hvilken sjokolade inneholder?

Melk, mørk og hvit sjokolade inneholder alle sukker, kakaosmør, fullkremmelkpulver, kakaobrennevin, lecitin, vanilje og kakao. Mørk sjokolade inneholder minst mengde tilsatte ingredienser, melkesjokolade har minst mengde kakaobrennevin, og hvit sjokolade inneholder flest smaksstoffer.

Er sjokolade giftig for mennesker?

Sjokolade har en fantastisk forførende kjemi, delvis på grunn av et giftig alkaloid k alt teobromin. Det er ikke forferdelig for mennesker, men forbindelsen kan være dødelig hvis den svelges av andre arter.

Anbefalt: