Formel for hypobromsyre?

Innholdsfortegnelse:

Formel for hypobromsyre?
Formel for hypobromsyre?

Video: Formel for hypobromsyre?

Video: Formel for hypobromsyre?
Video: To-punkts-formel for lineær funktion 2024, September
Anonim

Hypobromsyre er en svak, ustabil syre med kjemisk formel HOBr. Det produseres og håndteres hovedsakelig i en vandig løsning. Det genereres både biologisk og kommersielt som et desinfeksjonsmiddel. S alter av hypobromitt isoleres sjelden som faste stoffer.

Hvordan dannes hypobromsyre?

Tilsetning av brom til vann gir hypobromsyre og hydrobromsyre (HBr) via en disproporsjoneringsreaksjon. I naturen produseres hydrobromsyre av bromperoksidaser, som er enzymer som katalyserer oksidasjonen av bromid med hydrogenperoksid: Br + H2O 2 HOBr + OH.

Hva er navnet på HBrO3?

Bromsyre | HBrO3 – PubChem.

Hva er navnet på H2SO4?

Svovelsyre (amerikansk skrivemåte) eller svovelsyre (Commonwe alth-stavemåte), også kjent som olje av vitriol, er en mineralsyre som består av elementene svovel, oksygen og hydrogen, med molekylformelen H2SO4. Det er en fargeløs, luktfri og viskøs væske som er blandbar med vann.

Hva er i hypobromsyre?

Hypobromsyre er en svak, ustabil syre med den kjemiske formelen HBrO, der bromatom er i +1 oksidasjonstilstand. Det kalles også "bromanol" eller "hydroksydobromin". Det forekommer bare i løsning og har kjemiske og fysiske egenskaper som er svært lik egenskapene til hypoklorsyre, HClO.

Anbefalt: