Logo no.boatexistence.com

Hva betyr shivling?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr shivling?
Hva betyr shivling?

Video: Hva betyr shivling?

Video: Hva betyr shivling?
Video: Кто такой Саи Баба 1 Истина 2024, Kan
Anonim

En lingam, noen ganger referert til som linga eller Shiva-linga, er en abstrakt eller anikonisk representasjon av den hinduistiske guden Shiva i shaivismen.

Hva representerer Shiv Ling?

lingam, (sanskrit: «tegn» eller «kjennetegn») staves også linga, i hinduismen, et votary objekt som symboliserer guden Shiva og er æret som et emblem av generasjonskraft. Lingam dukker opp i shaivittiske templer og i private helligdommer over hele India.

Kan kvinnelig berøring skjelve?

' Det sies at en ugift kvinne ikke har lov til å komme nær Shivling og ugift kvinne skal ikke bevege seg rundt den. Dette er fordi Lord Shiv forblir i bot, og det er derfor det er forbudt for kvinner å røre ved skjelvingen.

Hva er Shiv Ling og hvorfor det blir tilbedt?

Selv om alle de andre avgudene blir tilbedt i deres menneskelige former, blir Herren Mahadev tilbedt i form av Shiva Linga som representerer den guddommelige energien … I yogisk lære, Shiva linga regnes som den første formen som oppstår når skapelsen skjer, og også den siste formen før oppløsningen av skapelsen.

Kan ugift jente gjøre shivling Pooja?

Ugifte jenter har ikke lov til å tilbe Shivling … Lord Shiva gir en velsignelse til en du er glad i hvis han blir tilbedt med et sant hjerte og med ærlig ønske, ugifte jenter å tilbe Bholenath. Men å tilbe Lord Shivas Shivling-form er forbudt å tilbe dem for dem.

Anbefalt: