Logo no.boatexistence.com

Var operasjon rullende torden vellykket?

Innholdsfortegnelse:

Var operasjon rullende torden vellykket?
Var operasjon rullende torden vellykket?

Video: Var operasjon rullende torden vellykket?

Video: Var operasjon rullende torden vellykket?
Video: 都市情感电视剧《请叫我机长大人》21: 重男轻女家庭的女机长为躲避家庭的矛盾,意外邂逅被母亲控制人生的男医生,两人相识相爱,共同面对生活难题(佟丽娅、佟大为、檀健次、郑合惠子) 2024, Kan
Anonim

Operation Rolling Thunder var en demonstrasjon av USAs nesten totale luftoverherredømme under Vietnamkrigen Den ble startet i et forsøk på å demoralisere det nordvietnamesiske folket og for å undergrave kapasiteten til regjeringen i Nord-Vietnam for å styre. Operasjon Rolling Thunder mislyktes på begge kontoene.

Hvorfor mislyktes Operation Rolling Thunder?

I clausewitziske termer mislyktes Rolling Thunder fordi det ikke var et effektivt politisk instrument-den oppnådde ikke sitt utt alte mål om å tvinge nordvietnameserne til å gjøre vår vilje. … Det mislykkede amerikanske forsøket på å bruke luftmakt mot Nord-Vietnam kan knyttes til tre av disse.

Var operasjon Rolling Thunder ansett som en suksess?

Failure of Operation Rolling ThunderBombekampanjen mislyktes fordi bombene ofte f alt ned i tom jungel og savnet målene deres.

Hvor mye penger kostet Operation Rolling Thunder?

Operasjon Rolling Thunder anses av mange amerikanere for å ha vært et mislykket oppdrag. Det kostet USA nesten 900 millioner i flyskader, mens det bare kostet Nord-Vietnam 300 millioner dollar i skade.

Ble Agent Orange brukt i Operation Rolling Thunder?

I 1962 satte det amerikanske militæret i gang begrensede luftoperasjoner i Sør Vietnam, i et forsøk på å tilby luftstøtte til sørvietnamesiske hærstyrker, ødelegge mistenkte Viet Cong-baser og spraye ugressmidler som Agent Orange for å eliminere jungeldekke.

Anbefalt: