Logo no.boatexistence.com

Hva er en base i kjemi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en base i kjemi?
Hva er en base i kjemi?

Video: Hva er en base i kjemi?

Video: Hva er en base i kjemi?
Video: What is a base in Chemistry? Acids and Bases 2024, Kan
Anonim

base, i kjemi, alle stoffer som i vannløsning er glatte å ta på, smaker bittert, endrer fargen på indikatorer (f.eks. blir rødt lakmuspapir blått), reagerer med syrer for å danne s alter, og fremmer visse kjemiske reaksjoner (basekatalyse).

Hva er en base i kjemieksempel?

Eksempler på baser er natriumhydroksid, kalsiumkarbonat og kaliumoksid. En base er et stoff som kan nøytralisere syren ved å reagere med hydrogenioner. De fleste baser er mineraler som reagerer med syrer og danner vann og s alter.

Hva er en syre eller en base?

An acid er et stoff som donerer protoner (i Brønsted-Lowry-definisjonen) eller aksepterer et par valenselektroner for å danne en binding (i Lewis-definisjonen). En base er et stoff som kan akseptere protoner eller donere et par valenselektroner for å danne en binding. Baser kan betraktes som den kjemiske motsetningen til syrer.

Hva er en base i kjemi pH?

Detaljert beskrivelse. pH er et mål på hvor surt/basisk vann er. Rekkevidden går fra 0 - 14, hvor 7 er nøytral. pH-verdier på mindre enn 7 indikerer surhet, mens en pH større enn 7 indikerer en base.

Hva gjør noe til en base i kjemi?

En base er et stoff som aksepterer hydrogenioner Når en base er oppløst i vann, skifter balansen mellom hydrogenioner og hydroksydioner motsatt vei. Fordi basen "suger opp" hydrogenioner, er resultatet en løsning med flere hydroksydioner enn hydrogenioner.

Anbefalt: