Logo no.boatexistence.com

Forhindrer hjelmer hjernerystelse?

Innholdsfortegnelse:

Forhindrer hjelmer hjernerystelse?
Forhindrer hjelmer hjernerystelse?

Video: Forhindrer hjelmer hjernerystelse?

Video: Forhindrer hjelmer hjernerystelse?
Video: Why helmets don't prevent concussions -- and what might | David Camarillo 2024, Kan
Anonim

Hjelm er et must for å redusere risikoen for en alvorlig hjerneskade eller hodeskallebrudd. Men hjelmer er ikke laget for å forhindre hjernerystelse. Det er ingen «hjernerystelsessikker» hjelm.

Hvor mye forhindrer hjelmer hjernerystelse?

De fleste tror kanskje at hjelmer er ment for å forhindre hjernerystelse. Men dette er faktisk ikke tilfelle, og er en av mange misoppfatninger av fotballhjelm. Selv om hjelmer kan forsvare seg mot skallebrudd og alvorlige hjerneskader, kan de ikke stoppe bevegelsen av hjernen inne i skallen som forårsaker hjernerystelse.

Hvor effektive er hjelmer for å forhindre hodeskader?

Bruking av hjelm reduserte risikoen for hodeskade med 63 % (95 % konfidensintervall 34 % til 80 %) og for tap av bevissthet med 86 % (62 % til 95 %).

Hvilken prosentandel av hodeskader reduseres ved å bruke hjelm?

En sykkelhjelm er en syklists beste forsvarslinje, og reduserer risikoen for hodeskade med mer enn 50 %. For alvorlige hodeskader er den beskyttende fordelen enda høyere. Consumer Reports bemerker: "Når det er riktig på hodet ditt, kan det redde livet ditt. "

Hvor mye reduserer en hjelm alvorlig hjerneskade?

The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) rapporterer at hjelmer er 37 % effektive for å forhindre dødsfall i en motorsykkelulykke, og 67% effektive for å forhindre hjerneskader.

Anbefalt: