I multimode fiber v-nummer er?

Innholdsfortegnelse:

I multimode fiber v-nummer er?
I multimode fiber v-nummer er?

Video: I multimode fiber v-nummer er?

Video: I multimode fiber v-nummer er?
Video: Электрика в квартире своими руками. Вторая серия. Переделка хрущевки от А до Я .#10 2024, September
Anonim

V-tallet er definert som: der V er den normaliserte frekvensen (V-tallet), a er fiberkjerneradiusen, og λ er bølgelengden for det frie rommet. Multimodusfibre har veldig store V-tall; for eksempel har en Ø50 µm kjerne, 0,39 NA multimodusfiber ved en bølgelengde på 1,5 µm et V-nummer på 40,8

Hva er V-nummeret til en fiber?

V-tallet er en dimensjonsløs parameter som ofte brukes i sammenheng med trinnindeksfibre. Det er definert som. der λ er vakuumbølgelengden, a er radiusen til fiberkjernen, og NA er den numeriske blenderåpningen.

Hvordan definerer du et V-tall?

V-tall eller normalisert frekvens

V – tall bestemmer hvor mange moduser en fiber kan støtte. Det er gitt av, hvor d er diameteren til kjernen, l er bølgelengden til lyset som brukes og NA er den numeriske blenderåpningen til fiberen.

Hva er V-nummer for enkeltmodusfiber?

En enkeltmodusfiber har et V-tall som er mindre enn 2,405, for de fleste optiske bølgelengder. Det vil forplante lys i en enkelt guidet modus. En multimodusfiber har et V-tall som er større enn 2,405, for de fleste optiske bølgelengder og vil derfor forplante seg i mange baner gjennom fiberen.

Hva er V-nummer eller normalisert frekvens for fiber?

For en enkeltmodusfiber kreves det at den normaliserte frekvensen tilfredsstiller betingelsen V < 2.4048 . For en trinnindeksfiber er modusvolumet til den fiberen retningsmessig proporsjonal med kvadratet på den normaliserte frekvensen, det vil si V2.

Anbefalt: