Logo no.boatexistence.com

Er ichthyosaurus en dinosaur?

Innholdsfortegnelse:

Er ichthyosaurus en dinosaur?
Er ichthyosaurus en dinosaur?

Video: Er ichthyosaurus en dinosaur?

Video: Er ichthyosaurus en dinosaur?
Video: 180 mln-year-old dinosaur fossils discovered in SW China 2024, April
Anonim

ichthyosaur, et hvilket som helst medlem av en utdødd gruppe av akvatiske krypdyr, hvorav de fleste var veldig lik niser i utseende og vaner. Disse fjerne slektningene til øgler og slanger (lepidosaurer) var de mest spesialiserte vannkrypdyrene, men iktyosaurene var ikke dinosaurer

Var ichthyosaurus en fisk?

Ichthyosaurs (gammelgresk for "fiskeøgle" – ἰχθύς eller ichthys som betyr "fisk" og σαῦρος eller sauros som betyr "øgle") er store utdødde marine reptiler Senere samme århundre, mange utmerket bevarte ichthyosaur-fossiler ble oppdaget i Tyskland, inkludert bløtvevsrester. …

Er ichthyosaurs pattedyr?

Selv om de overfladisk har en lignende form og de utnytter lignende miljønisjer, vet vi at ichthyosaurs er reptiler, og at de derfor ikke er delfiner (pattedyr) og heller ikke haier (fisk).

Hvorfor er ichthyosaur et reptil?

Mens dinosaurer gikk på land, svømte ichthyosaurer (som betyr fiskeøgle) i havet. De er marine reptiler som utviklet strømlinjeformede, fiskelignende kropper for rask svømming.

Hvorfor døde iktyosaurene ut?

Ichthyosaurs – hai-lignende marine reptiler fra dinosaurenes tid – ble drevet til utryddelse av intense klimaendringer og deres egen manglende evne til å utvikle seg raskt nok, ifølge ny forskning fra et internasjon alt team av forskere.

Anbefalt: