Logo no.boatexistence.com

Hvor er cotyloid ledd?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er cotyloid ledd?
Hvor er cotyloid ledd?

Video: Hvor er cotyloid ledd?

Video: Hvor er cotyloid ledd?
Video: Hvor er kokosnøtta? 🥥 Barnesanger på norsk - HeyKids 2024, Kan
Anonim

Et multiaksi alt synovialledd synovialledd Et synovialledd, også kjent som diartrose, forener bein eller brusk med en fibrøs leddkapsel som er kontinuerlig med periosteum av de sammenføyde bein, utgjør den ytre grensen til et synovialhule, og omgir beinets artikulerende overflater. https://en.wikipedia.org › wiki › Synovial_joint

Synovial joint - Wikipedia

hvor en mer eller mindre omfattende kule på hodet til det ene beinet passer inn i et avrundet hulrom i det andre beinet. Synonym(er): cotyloid ledd, enarthrodial ledd, enarthrose, sfæroid ledd.

Hvilken type ledd er hoften?

Hofteleddet er et kuleledd som tillater bevegelse og gir stabilitet som trengs for å bære kroppsvekten. Skålområdet (acetabulum) er inne i bekkenet. Kuledelen av dette leddet er toppen av lårbenet (lårbenet). Den går sammen med acetabulum for å danne hofteleddet.

Hva er et kuleledd?

kuleledd, også k alt sfæroidal ledd, i virveldyranatomi, et ledd der den avrundede overflaten av et bein beveger seg i en fordypning på et annet ben, noe som tillater større bevegelsesfrihet enn noen annen type ledd.

Hva er et kuleledd, gi et eksempel?

Kule- og hulleddet.

Kule- og hulleddet tillater bevegelse i alle retninger, og har det avrundede hodet til ett bein som sitter i koppen til et annet bein. Eksempler inkluderer skulderleddet ditt og hofteleddet ditt.

Hva er kuleledd forklar det med eksempel?

(a) Kuleledd er a bevegelig ledd. I dette passer et bein med et rundt hode inn i hulrommet til et annet bein. Dette får beinet til å rotere fritt. For eksempel kan bein i hofte og skulder bevege seg i alle retninger på grunn av kuleledd.

Anbefalt: