Logo no.boatexistence.com

Hvor ligger adnexa?

Innholdsfortegnelse:

Hvor ligger adnexa?
Hvor ligger adnexa?

Video: Hvor ligger adnexa?

Video: Hvor ligger adnexa?
Video: Ultrasound of Common Adnexal Cysts 2024, Kan
Anonim

Adnexa er et latinsk ord som betyr vedlegg eller vedlegg. Det refererer til eggstokkene, egglederne og leddbåndene som holder reproduktive organer på plass. Disse er alle plassert i din nedre del av magen nær bekkenbeinet.

Hva betyr Adnexa på en ultralyd?

Adnexa refererer til det anatomiske området ved siden av livmoren, og inneholder egglederen, eggstokken og tilhørende kar, leddbånd og bindevev.

Hvor er en adnexal masse plassert?

Adnexal masser er klumper som oppstår i adnexa av livmoren, som inkluderer livmor, eggstokker og eggledere. De har flere mulige årsaker, som kan være gynekologiske eller ikke-gynekologiske. En adnexal masse kan være: en ovariecyste.

Hvordan sjekker jeg Adnexa?

Adnexalmasser diagnostiseres vanligvis ved en bekkenundersøkelse, ultralyd eller begge deler. Ofte, i tilfeller hvor kvinnen ikke viser noen symptomer, oppdages veksten under rutinemessige undersøkelser. Når diagnosen er stilt, vil legen din avgjøre om tilfellet ditt er en nødsituasjon.

Hva forårsaker adnexal cyste?

Hva forårsaker adnexale cyster? Væskefylte cyster på eggstokkene er vanligvis forårsaket av hormonell stimulering eller blødning på tidspunktet for eggløsning (hemoragiske ovariecyster).

Anbefalt: