Hvilket makromolekyl utgjør en kapsomere?

Innholdsfortegnelse:

Hvilket makromolekyl utgjør en kapsomere?
Hvilket makromolekyl utgjør en kapsomere?

Video: Hvilket makromolekyl utgjør en kapsomere?

Video: Hvilket makromolekyl utgjør en kapsomere?
Video: Macromolecules | Classes and Functions 2024, Oktober
Anonim

Det store kapsidproteinet, VP5 (149 kDa) , utgjør både kapsomerstrukturer, penton- og heksonheksonene I molekylærbiologi er heksonproteinet et hovedkappeprotein funnet i adenovirus. … De 240 kopiene av heksontrimeren som produseres er organisert slik at 12 ligger på hver av de 20 fasettene. De sentrale 9 heksonene i en fasett er sementert sammen med 12 kopier av polypeptid IX. https://en.wikipedia.org › wiki › Hexon_protein

Hexon protein - Wikipedia

som inneholder henholdsvis fem og seks VP5-monomerer. I kapsiden er pentoner plassert ved de ikosaedriske 5-foldige toppunktene, mens heksonene danner flatene og kantene.

Hva er capsomere laget av?

Penton-kapsomeren er sammensatt av en homotrimer fiber og homopentamerisk pentonbase ved de 12 toppunktene tilikosaederet. Sammen med fiber spiller pentonbase en viktig rolle i annonsecellulær internalisering.

Hva er strukturen til et adenovirus?

Adenoviruspartikkelen består av et icosahedral proteinskall som omgir en proteinkjerne som inneholder det lineære, dobbelttrådete DNA-genomet (Fig. 67-2). Skallet, som er 70 til 100 nm i diameter, består av 252 strukturelle kapsomerer.

Hvilke proteiner finnes i kapsid?

3.1 Kapsidproteiner

Kapsidproteiner, betegnet som VP1, VP2, VP3 og VP4, er viktige komponenter i smittsomme virioner. De beskytter virale genomer under inngang og utgang fra vertscellene og kan også modulere aktiviteten og spesifisiteten til virale replikasjonskomplekser.

Hvordan dannes kapsider?

Kapsiddannelse skjer via en kjernedannelsesprosess drevet av den gunstige bindingsenergien mellom kapsidproteiner (Zandi et al., 2006). Ved de riktige monteringsforholdene induserer termiske svingninger dannelsen av små partielle skall som har en tendens til å løse seg opp igjen med mindre de når en minimum kritisk størrelse.

Anbefalt: