Logo no.boatexistence.com

Bør du indikere ved forbikjøring?

Innholdsfortegnelse:

Bør du indikere ved forbikjøring?
Bør du indikere ved forbikjøring?

Video: Bør du indikere ved forbikjøring?

Video: Bør du indikere ved forbikjøring?
Video: Should I Signal To Overtake Parked Cars? 2024, Juli
Anonim

Uavhengig av hvilken type vei du kjører på, du bør alltid angi når du kjører forbi et annet kjøretøy i bevegelse eller skifter fil. Spesielle hensyn bør imidlertid tas ved forbikjøring av syklister, og veibredden spiller en viktig rolle.

Må du angi når du kjører forbi parkerte biler?

Signal når du passerer parkerte biler!

Generelt er det unødvendig å signalisere når du passerer parkerte biler. Overdreven signalering i denne situasjonen kan potensielt være forvirrende for andre sjåfører, da de kanskje tror du tar en høyresving. Det er imidlertid situasjoner der et signal kan være til nytte for andre kjøretøy.

Angir du når du kjører forbi bussen?

Det er ikke generelt nødvendig å angi til høyre når du venter bak en buss, da det vanligvis er tydelig for andre trafikanter at du venter på at bussen skal kjøre av eller kjøre forbi den. … Bussjåfører signaliserer alltid at de har til hensikt å stoppe eller flytte.

Hvordan signaliserer du for forbikjøring?

Bruk høyresvingindikatoren for å signalisere at du ønsker å kjøre forbi. Pass på at veien foran og bak er fri før du kjører forbi. Sjekk ut for scootere eller motorsykler som kan være skjult foran kjøretøyet du skal kjøre forbi. Se etter kjøretøy foran som kan svinge til høyre.

Hva er reglene du bør følge ved forbikjøring?

“Forbikjøre et kjøretøy – Føreren av et motorkjøretøy som kjører forbi et annet kjøretøy som fortsetter i samme retning skal passere i trygg avstand til venstre for dette, og skal ikke kjøre igjen til høyre side av motorveien inntil sikkerhetsklare for et slikt forbikjørt kjøretøy, bortsett fra på en motorvei, i en bedrift eller …

Anbefalt: