Logo no.boatexistence.com

Hvilken mtb-kjede trenger jeg?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken mtb-kjede trenger jeg?
Hvilken mtb-kjede trenger jeg?

Video: Hvilken mtb-kjede trenger jeg?

Video: Hvilken mtb-kjede trenger jeg?
Video: Bytte KJEDE på SYKKEL | MEKKEHJELPEN 2024, Kan
Anonim

Det finnes to grunnleggende typer sykkelkjeder: “one-speed” kjeder, og girkjeder.

Hvordan vet jeg hvilken kjede jeg skal ha til terrengsykkelen min?

Mange terrengsykler er 10-, 11- eller 12-trinns, og når du kjøper en kjede, vil den være tydelig merket tilsvarende. Bare finn ut hvor mange gir, eller «hastigheter», sykkelen din har (tell antall gir på den bakre kassetten og gang det med antall krankdrev foran), og velg den tilsvarende kjeden.

Hvilken størrelse kjede bruker en terrengsykkel?

1⁄8 tommer (3,2 mm) kjeder brukes vanligvis på sykler med et enkelt bakhjul: de med hjulbremser, navgir, faste gir som beltesykler eller BMX-sykler. Kjeder med 3⁄32 tommer (2,4 mm) brede ruller brukes vanligvis på sykler med girskifter som racing, tur- og terrengsykler.

Hvordan vet jeg kjedestørrelsen min?

For å bestemme stigningen (kjedestørrelsen), trenger du for å måle avstanden mellom tre påfølgende nagler, og deretter dele resultatet med 2 Nattene er de små, runde knagger/knagger som holder kjedesegmentene sammen. Mål fra den første til den tredje, og del deretter tallet i to for å få kjedestigningen din.

Er 6 7 8-trinns kjeder det samme?

5-, 6-, 7- og 8-trinns kjeder

Shimano, SRAM og Campagnolo bruker alle samme kjede med 8 hastigheter Kjede for 7 hastigheter er litt bredere – 7,3 mm, mens en 6-trinns er betydelig bredere – 7,8 mm. … Å gå enda smalere, som en 10- eller 11-trinns kjede på en 8-trinns kassettboks og fungerer ofte.

Anbefalt: