Logo no.boatexistence.com

Skal jeg avslutte en brannskade?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg avslutte en brannskade?
Skal jeg avslutte en brannskade?

Video: Skal jeg avslutte en brannskade?

Video: Skal jeg avslutte en brannskade?
Video: Hjelpekorpskonferansen 2013 - Brannskade 2024, Juli
Anonim

Dekk brannskaden med en steril gasbind (ikke luftig bomull). Pakk den løst inn for å unngå å legge press på brent hud. Bandasjering holder luft borte fra området, reduserer smerte og beskytter hud med blemmer.

Er det bedre å la en brannskade være tildekket eller utildekket?

Figur 2. Analgesi-eksponerte nerveender vil forårsake smerte. Avkjøling og tildekking av den eksponerte brannskaden vil redusere smerten.

Hvor lenge bør du pakke en brannskade?

De fleste brannskader bruker en av de avanserte sårbandasjene som kan ligge på plass i 7–14 dager mens tilheling skjer. Eventuelle gjenværende små åpne områder på donorstedet kan behandles med antibiotisk salve. Informer brannskadeleverandøren om områder med rødhet, varme og økt smerte.

Trenger brannskader luft for å leges?

Ikke bare trenger sår luft for å gro, men disse fanger også varme på brannstedet og kan ytterligere skade dypere vev. Ikke skrell av død hud, da dette kan føre til ytterligere arrdannelse og infeksjon. Ikke host eller pust direkte på det berørte området.

Er det bedre å holde et brannsår fuktig eller tørt?

Når et sår gror med en fuktig sårseng, gror det raskere og med mindre smerte og arrdannelse. Spesifikt trenger cellevekst fuktighet, og hovedmålet med fuktig sårterapi er å skape og opprettholde disse optimale fuktige forholdene.

Anbefalt: