Logo no.boatexistence.com

Bør du debride en brannskade?

Innholdsfortegnelse:

Bør du debride en brannskade?
Bør du debride en brannskade?

Video: Bør du debride en brannskade?

Video: Bør du debride en brannskade?
Video: ЭТО РАСТЕНИЕ ЛЕЧИТ ВСЁ с головы до ног. Он растет вокруг нас 2024, Kan
Anonim

Brannsår trenger vanligvis debridering og/eller bandasje. Debridement (fjerning av ikke-levedyktig vev) og sårbandasjer brukes for å redusere risikoen for infeksjon og gi komfort ved mindre brannskader.

Bør du fjerne død hud fra en brannskade?

Berør eller bløtlegg en alvorlig brannskade. Dekk den med noe tørt og kom til et sykehus eller brannsårklinikk. Pop blemmer. Men hvis de sprekker, skrell forsiktig bort den døde huden slik at bakterier ikke har et hjem å bo i.

Hvordan vet du om et sår trenger debridering?

Typen vev som finnes i sårbunnen gir ofte en klar indikasjon på om debridement er nødvendig, men andre faktorer som bio-belastning, sårkanter og tilstand av peri sårhud kan også påvirke avgjørelsen om hvorvidt debridering er nødvendig.

Hvordan renser du et brannsår?

Huden og brannsåret bør vaskes skånsomt med mild såpe og skylles godt med vann fra springen Bruk en myk vaskeklut eller et stykke gasbind for forsiktig å fjerne gamle medisiner. En liten mengde blødninger er vanlig ved bandasjeskift. Legen din vil avgjøre passende bandasje og salve.

Krever 2.grads forbrenninger hudtransplantasjoner?

En førstegrads eller overfladisk forbrenning helbreder naturlig fordi kroppen din er i stand til å erstatte skadede hudceller. Brannskader i dyp sekund og full tykkelse krever hudtransplantasjonskirurgi for rask tilheling og minimal arrdannelse Ved store brannskader vil pasienter trenge mer enn én operasjon under et sykehusopphold.

Anbefalt: