Logo no.boatexistence.com

Er atman en gud?

Innholdsfortegnelse:

Er atman en gud?
Er atman en gud?

Video: Er atman en gud?

Video: Er atman en gud?
Video: Холачон Дуто Духтар Дори🥰/ Бехтарин Суруд🥰/Якдона Ба мо Намиди Хит ! 2021 2024, Kan
Anonim

Atman betyr ' evig selv. Atman refererer til det virkelige selvet hinsides egoet eller det falske selvet. … Det er mange interessante perspektiver på selvet i hinduismen, fra jeget som evig tjener for Gud til selvet som identifisert med Gud.

Er Brahman en Gud?

Brahma er den første guden i det hinduistiske triumviratet, eller trimurti. Triumviratet består av tre guder som er ansvarlige for skapelse, vedlikehold og ødeleggelse av verden. De to andre gudene er Vishnu og Shiva. … Hans navn må ikke forveksles med Brahman, som er den øverste Guds kraft som er tilstede i alle ting.

Er atman en person?

atman, (sanskrit: «selv», «pust») et av de mest grunnleggende begrepene i hinduismen, det universelle selvet, identisk med den evige kjernen i personligheten som etter døden transmigreerer enten til et nytt liv eller oppnår løslatelse (moksha) fra tilværelsens bånd.

Hvilken religion er atman?

Atman er et hindu ord som betyr 'sjel eller ånd'. I hovedsak refererer det til den virkelige personen i et individ. Den er laget av en del av ånden til Brahman, som hinduer tror er den eneste sanne ultimate Gud. Derfor er det ikke noe som kan sees eller berøres, men det er evig og evig.

Hva regnes som din atman?

The atman er forskjellig oversatt til engelsk som det evige selvet, ånden, essensen, sjelen eller pusten. Det er det sanne selvet i motsetning til egoet; det aspektet av selvet som forvandler seg etter døden eller blir en del av Brahman (kraften som ligger til grunn for alle ting).

Anbefalt: