Logo no.boatexistence.com

Hvordan beveger narhvaler seg?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beveger narhvaler seg?
Hvordan beveger narhvaler seg?

Video: Hvordan beveger narhvaler seg?

Video: Hvordan beveger narhvaler seg?
Video: Our Planet | Narwhals | Clip | Netflix 2024, Kan
Anonim

I sommermånedene beveger de seg nærmere kysten, ofte i belger på 10–100. Om vinteren flytter de til offshore, dypere vann under tykk pakkis, som dukker opp i smale sprekker i havisen, eller leder. Når våren kommer, åpner disse ledningene seg i kanaler og narhvalene vender tilbake til kystbuktene.

Hvordan reiser narhvaler?

Som mange andre hvaler, reiser narhvaler i grupper, eller pods. I gjennomsnitt består disse belgene av 15 til 20 individer. Noen ganger vil imidlertid flere poder møtes og sosialisere. I løpet av disse tidene kan opptil 100 narhvaler bli funnet sammen.

Hvordan beveger narhvaler seg gjennom vannet?

Migrasjon mot grunnere vann rundt kysten om sommeren når hunnene føder og deretter videre til kysten om vinteren (atferdsmessig) - Om vinteren beveger narhval seg offshore til dypere vann hvor de lever blant åpne vannledninger, lange strimler med isfrie områder gjennom den tykke pakisen eller i polynyer, …

Beveger narhvaler seg i belg?

Reiser narhvaler i belger og hvor store er belger? Narhval kan ferdes i små belger som kan være 2-3 dyr, samt belger som er flere hundre hvaler. Podstørrelsene spenner vidt og kan bestå av både hanner og hunner, eller bare hunn- eller hannbelger.

Svømmer narhvaler opp ned?

En annen uvanlig observert oppførsel til narhvalen er at den bruker mye tid på å svømme opp-ned. Forskere har plassert geosporingsmerker på narhvaler og observerer at de kan svømme til havbunnen i en korketrekkende bevegelse og vil snu for å svømme på den andre siden.

Anbefalt: