Logo no.boatexistence.com

Hvilken dag er skygge?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken dag er skygge?
Hvilken dag er skygge?

Video: Hvilken dag er skygge?

Video: Hvilken dag er skygge?
Video: ТИТАН БЛИЗОК #3 видео игра Shadow Fight 2 бой с тенью от Фанни Геймс ТВ 2024, April
Anonim

Calcutta er vitne til den første 'Zero Shadow'-dagen 5. juni Uansett hvor det er lys, bør det være en skygge. Men mennesker over hele verden som lever mellom Krepsens vendekrets (+23,5 breddegrader) og Steinbukkens vendekreds (-23,5 breddegrader), mister skyggene sine, om enn midlertidig, to ganger i året.

Hvorfor er det ingen skyggedag?

Dette er på grunn av jordens helning i en vinkel på 23,5 grader, i forhold til dens bane rundt solen. Men to ganger i året, i områder mellom breddegradene +23,5 og -2,35, passerer solen rett over hodene, noe som får skyggene til å forsvinne, noe som er observert som Zero Shadow Day.

Hva er AZSD 0 skyggedag?

En dag med null skygge er en dag der solen ikke kaster en skygge av et objekt ved middagstid, når solen vil være nøyaktig i senitposisjonen. Null skyggedag skjer to ganger i året for steder mellom +23,5 og -23,5 breddegrader (mellom tropene Steinbukken og Krepsen).

Er i dag ingen skyggedag?

Selv i mars 2021 hadde vitensenteret observert dagen. De har også en app 'Zero Shadow Day (ZSD)', som har verdens- og India-kartet som viser de nøyaktige detaljene om hvor skyggedagen blir observert og tidspunktene. «Dagen vil bli observert i Puducherry 21. august, mens solen beveger seg mot sør.

Hvilken tid er det ingen skygge?

Grunnen til at det ikke er skygger er fordi solen er rett over hodet. Hawaiianerne kaller dette fenomenet the Lahaina Noon Hawaii er den eneste staten i USA hvor dette fenomenet forekommer, to ganger hvert år, men det er ikke det eneste stedet på jorden hvor dette skjer.

Anbefalt: