Logo no.boatexistence.com

Er middag og kveldsmat det samme?

Innholdsfortegnelse:

Er middag og kveldsmat det samme?
Er middag og kveldsmat det samme?

Video: Er middag og kveldsmat det samme?

Video: Er middag og kveldsmat det samme?
Video: Lur Kveldsmat - Stian og Teo leker med maten 2024, Kan
Anonim

Middag og kveldsmat brukes begge til å referere til dagens hovedmåltid, og spesielt til det måltidet som blir spist om kvelden. Kveldsmat brukes spesielt når måltidet er et uformelt måltid som spises hjemme, mens middag pleier å være begrepet som velges når måltidet er mer formelt.

Hva er kveldsmat kontra middag?

Merriam-Webster etablerer middag som "dagens viktigste måltid." Kveldsmat, derimot, har tre definisjoner: kveldsmåltid når middagen inntas midt på dagen. Et lett måltid servert sent på kvelden.

Hvem sier kveldsmat i stedet for middag?

Nord-Amerika. Skillet mellom middag og kveldsmat var vanlig i nordamerikanske bondesamfunn inn i det tjuende århundre, spesielt i Midt-Vesten og det amerikanske søren, men i dag vurderer de fleste amerikanere de to synonymene og sterkt foretrekker begrepet middag til kveldsmåltidet.

Hvorfor kaller folk det kveldsmat i stedet for middag?

Det stammer fra det gammelfranske ordet souper, som betyr et kveldsmåltid, og det er generelt lettere enn andre måltider som serveres hele dagen. … På 1800-tallet og kanskje til og med tidligere begynte amerikanere i noen landlige områder å kalle middagsmåltidet sitt for middag, mens kveldsmaten var reservert for kveldsmåltidet.

Kalles middag kveldsmat i sør?

Den gang var det tunge middagsmåltidet kjent som "middag" og lett kveldsmåltid ble k alt "supper" Det er fornuftig at i sør, hvor en stor prosentandel av befolkningen drev oppdrett, omt alte vi måltidet vi spiste om natten som «kveldsmat». (Det er også en grunn til at høsttakkefest og julemåltider vanligvis kalles " …

Anbefalt: