Logo no.boatexistence.com

Hvilken er mettet forbindelse?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken er mettet forbindelse?
Hvilken er mettet forbindelse?

Video: Hvilken er mettet forbindelse?

Video: Hvilken er mettet forbindelse?
Video: Forskjellen på mettet og umettet fett 2024, Kan
Anonim

I kjemi er en mettet forbindelse en kjemisk forbindelse (eller ion) som motstår addisjonsreaksjonene, slik som hydrogenering, oksidativ addisjon og binding av en Lewis-base. Begrepet brukes i mange sammenhenger og for mange klasser av kjemiske forbindelser.

Hva er mettede 10. forbindelser?

Forbindelser dannet ved kobling av karbon med enkeltbindinger mellom dem kalles mettede forbindelser. Disse forbindelsene har hydrogenatomer som fyller alle de andre bindende orbitalene til karbonatomene. For eksempel er alkaner mettede forbindelser. … Valensen til hydrogen er 1 og den til karbon er 4.

Hvordan vet du om en forbindelse er mettet?

Hvis alle de kovalente bindingene mellom karbonatomene i hydrokarbonmolekylet er enkeltbindinger, C−C, så sies hydrokarbonmolekylet å være mettet.

Hva er den mettede løsningen?

mettet løsning En løsning med oppløst stoff som løses opp til det ikke klarer å løse seg opp lenger, og etterlater de uoppløste stoffene i bunnen.

Hva er mettet hydrokarbon forklar med eksempler?

(a) Mettede hydrokarboner: Hydrokarboner der karbonatomene er bundet til hverandre kun med enkeltbindinger, er kjent som mettede hydrokarboner. Eksempler inkluderer etan (CH3−CH3), butan CH3−CH2−CH2−CH3) osv.

Anbefalt: