Logo no.boatexistence.com

Hvilken koterminal i matematikk?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken koterminal i matematikk?
Hvilken koterminal i matematikk?

Video: Hvilken koterminal i matematikk?

Video: Hvilken koterminal i matematikk?
Video: Coterminal Angles - Positive and Negative, Converting Degrees to Radians, Unit Circle, Trigonometry 2024, Juli
Anonim

Koterminale vinkler: er vinkler i standardposisjon (vinkler med startsiden på den positive x-aksen) som har en felles terminalside. For eksempel er vinklene 30°, –330° og 390° alle koterminale (se figur 2.1 nedenfor). Fig.

Hvordan beregner du Coterminal?

Vi kan finne de koterminale vinklene til en gitt vinkel ved å bruke følgende formel: Koterminale vinklene til en gitt vinkel θ kan oppnås ved å enten addere eller subtrahere et multiplum av 360° eller 2π radianer. Koterminal av θ=θ + 360° × k hvis θ er gitt i grader Koterminal av θ=θ + 2π × k hvis θ er gitt i radianer.

Hva betyr Coterminal på?

: har forskjellig vinkelmål, men med toppunktet og sidene identiske -brukes av vinkler generert ved rotasjon av linjer om samme punkt i en gitt linje hvis verdier er forskjellige med en integrert multiplum av 2π radianer eller 360° koterminale vinkler som måler 30° og 390°

Hvordan vet du om en vinkel er Coterminal?

Hvis to vinkler tegnes, er de koterminale hvis begge terminalsidene deres er på samme sted - det vil si at de ligger oppå hverandre. I figuren ovenfor, dra A eller D til dette skjer. Hvis vinklene er de samme, si begge 60°, er de åpenbart koterminale.

Hva er Coterminal of 45?

For eksempel er koterminalvinkelen på 45 405 og -315.

Anbefalt: