Hvordan fungerer kapillærelektroforese?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer kapillærelektroforese?
Hvordan fungerer kapillærelektroforese?

Video: Hvordan fungerer kapillærelektroforese?

Video: Hvordan fungerer kapillærelektroforese?
Video: Hva er et VPN og hvordan fungerer det? | NordVPN 2024, Oktober
Anonim

Kapillærelektroforese er en analytisk teknikk som separerer ioner basert på deres elektroforetiske mobilitet ved bruk av en påført spenning … Nøytrale arter påvirkes ikke, bare ioner beveger seg med det elektriske feltet. Hvis to ioner er like store, vil den med større ladning bevege seg raskest.

Hvilken metode brukes i kapillærelektroforese?

Kapillærsoneelektroforese (CZE)

Kapillærkolonnen er nedsenket i to bufferfylte reservoarer som tilføres høyspenning via platinaelektroder. Prøven lagres i et separat reservoar og kan injiseres i kapillæren ved hjelp av ulike teknikker som en hydrodynamisk eller elektrokinetisk impuls

Hva er bruken av kapillærelektroforese?

Kapillærelektroforese i industrien brukes til å analysere produkter som; mattilsetningsstoffer, ugressmidler, dyrefôr og vaskemidler. Spesielt brukes CZE for å skille og identifisere de små molekylene som finnes i disse typer prøver.

Hva oppdager kapillærelektroforese?

Kapillærelektroforese (CE) er den primære metodikken som brukes for å separere og oppdage short tandem repeat (STR) alleler i rettsmedisinske DNA-laboratorier over hele verden. Dette kapittelet undersøker de generelle prinsippene og komponentene for injeksjon, separasjon og påvisning av STR-alleler ved bruk av CE.

Hvordan separeres DNA i kapillærelektroforese?

Oversikt over kapillærelektroforese

En høyspentladning påført den bufrede sekvenseringsreaksjonen tvinger de negativt ladede DNA-fragmentene inn i kapillærene. DNA-fragmentene er separert etter størrelse på grunn av at de større fragmentene migrerer saktere gjennom matrisen

Anbefalt: