Logo no.boatexistence.com

Hvorfor smed varme metall?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor smed varme metall?
Hvorfor smed varme metall?

Video: Hvorfor smed varme metall?

Video: Hvorfor smed varme metall?
Video: Volbeat - For Evigt ft. Johan Olsen (Lyric Video) 2024, Kan
Anonim

En smed kan holde atomene eller krystallene langt fra hverandre ved konsekvent å varme opp metallet mens han slår med en hammer. Når metallet blir kaldt under basking, må det varmes opp litt for å sikre dets uendelige formbarhet.

Hvorfor legger smeder varmt metall i vann?

Smeder legger metall i vann fordi vannsenking vil tillate forfalskeren å kontrollere sprøheten og den generelle styrken til metallet. Dette omtales som «slokking» og brukes av mange smeder for å redusere risikoen for brudd når de lager nye deler.

Hvorfor varmes metall opp før smiing?

Å bringe et metall til smitemperaturen lar metallets form endres ved å bruke en relativt liten kraft, uten å skape sprekker.

Hva bruker smeder for å varme opp metallet?

Smeder bruker en smie for å varme og forme metall. Smien har holdt seg lik i design og formål i tusenvis av år, og den moderne smia slik vi kjenner den fungerer i hovedsak på samme måte som forgjengerne.

Hva gjør en smed med metall?

Smeder former og skjøter metall ved å varme det opp i en smie til det er mykt og brukbart. Deretter hamrer, bøyer og skjærer de metallet i form før det avkjøles igjen. Smeder bruker disse ferdighetene til å lage gjenstander som smijernsporter, rekkverk, møbler og verktøy.

Anbefalt: