Logo no.boatexistence.com

Under sammentrekning binder myosinhodene seg med?

Innholdsfortegnelse:

Under sammentrekning binder myosinhodene seg med?
Under sammentrekning binder myosinhodene seg med?

Video: Under sammentrekning binder myosinhodene seg med?

Video: Under sammentrekning binder myosinhodene seg med?
Video: Сокращение мышц - Cross Bridge Cycle, Анимация. 2024, Kan
Anonim

Bevegelsen av muskelforkorting skjer når myosinhoder binder seg til aktin og trekker aktinet innover. Denne handlingen krever energi, som leveres av ATP. Myosin binder seg til aktin på et bindingssted på det globulære aktinproteinet.

Hva binder myosinhoder til?

De kuleformede hodene til myosin binder aktin, og danner kryssbroer mellom myosin- og aktinfilamentene. Den (mer…) I tillegg til å binde aktin, binder og hydrolyserer myosinhodene ATP, som gir energi til å drive filamentglidning.

Hva kalles myosinhodenes feste til aktin?

Trinnene som er involvert er detaljert nedenfor: Trinn 1: Ved slutten av forrige bevegelsesrunde og starten av neste syklus mangler myosinhodet en bundet ATP og det festes til aktinfilamentet i en veldig kortvarig konformasjon kjent som ' rigor-konformasjonen'

Hva er bindingsstedene på myosinhodet?

Myosinhodene har to reaktive steder: En lar den binde seg med aktinfilamentet, og en binder seg til ATP. Bare når myosinhodene binder seg til de aktive stedene på aktin, og danner en tverrbro, oppstår sammentrekning.

I hvilken konformasjonstilstand er myosin under fravær av ATP?

Koblingen av ATP-hydrolyse til bevegelse av myosin langs et aktinfilament. I fravær av bundet nukleotid, binder et myosinhode aktin tett i en "rigor"-tilstand.

Anbefalt: