Logo no.boatexistence.com

Er vitamin b-kompleks bra?

Innholdsfortegnelse:

Er vitamin b-kompleks bra?
Er vitamin b-kompleks bra?

Video: Er vitamin b-kompleks bra?

Video: Er vitamin b-kompleks bra?
Video: Дефицит витамина B1: для чего он нужен? В каких продуктах содержится витамин B1?☝️ 2024, Kan
Anonim

B-vitaminer spiller en viktig rolle for å opprettholde god helse og velvære. Som byggesteinene i en sunn kropp har B-vitaminer en direkte innvirkning på energinivået, hjernefunksjonen og cellemetabolismen. Vitamin B-kompleks hjelper med å forhindre infeksjoner og bidrar til å støtte eller fremme: cellehelse.

Er det ille å ta B-kompleks?

Men å ta kosttilskudd som inneholder for høye og unødvendige mengder B-komplekse vitaminer kan føre til alvorlige bivirkninger Høye doser av tilleggs B3 (niacin) kan føre til oppkast, høyt blodsukkernivå, rødme i huden og til og med leverskade (34).

Er det bedre å ta B12- eller B-kompleks?

Når det kommer til spørsmålet om vitamin B12 vs B-kompleks, er begge typer vitaminer avgjørende. Hvis du mangler B12, konsumer mer av det via kosttilskudd eller mat. Hvis du generelt mangler vitamin B, bør du vurdere B-kompleksvitaminer i stedet. Samlet sett er begge vitaminene essensielle næringsstoffer.

Bør du ta vitamin B hver dag?

Mens den anbef alte daglige mengden vitamin B-12 for voksne er 2,4 mikrogram, har høyere doser vist seg å være trygge. Kroppen din absorberer bare så mye den trenger, og overskudd passerer gjennom urinen. Høye doser vitamin B-12, som de som brukes til å behandle en mangel, kan forårsake: Hodepine.

Er vitamin B-kompleks bra for hukommelsen?

Noen studier tyder på at lave vitamin B-12-nivåer kan være assosiert med økt risiko for demens. Men tilskudd med B-vitaminer har ikke vist seg å forbedre hjernefunksjonen eller symptomer på hukommelsestap. Uavhengig av dets rolle i hukommelsen, forblir vitamin B-12 en viktig del av et sunt kosthold.

Anbefalt: