Logo no.boatexistence.com

Når kan epler modnes?

Innholdsfortegnelse:

Når kan epler modnes?
Når kan epler modnes?

Video: Når kan epler modnes?

Video: Når kan epler modnes?
Video: Магадан. Магаданский заповедник. Нерестилища лососёвых рыб. Nature of Russia. 2024, Kan
Anonim

Modne majeplefrukter er myke og gule, mens umodne majepler er faste og grønnaktige. Fruktene er vanligvis modne i midten av juli eller august.

Hvor giftig er mayapple?

Den modne gule frukten er spiselig i små mengder, og noen ganger omdannet til gelé, men når den konsumeres i store mengder er frukten giftig Jordstengelen, bladverket og røttene er også giftig. Mayapple inneholder podofyllotoksin, som er svært giftig hvis det konsumeres, men kan brukes som en aktuell medisin.

Hva er Mayapples gode for?

Medisinell bruk: Mayapple-røtter ble brukt av indianere og tidlige nybyggere som purgativ, brekningsmiddel, "leverrens" og ormemiddel. Røtter ble også brukt mot gulsott, forstoppelse, hepatitt, feber og syfilis.

Hvordan smaker mai-eple?

Avhengig av din smak. Noen synes det smaker en jordnær banan eller potepoter. Den lager utmerket konservering og drikke. Siden skogdyr liker frukten også, kan den samles rett før den er moden og lagres i sagflis til den er moden.

Hvorfor kalles de mai-epler?

Mayapple koloniserer av jordstengler, og danner tette matter i fuktig, åpen skog. Det vanlige navnet refererer til mai-blomstringen av dens epleblomstlignende blomst Selv om bladene, røttene og frøene er giftige hvis de ble svelget i store mengder, ble røttene brukt som et rensemiddel av Indianere.

Anbefalt: