Er naftalen en forbindelse?

Innholdsfortegnelse:

Er naftalen en forbindelse?
Er naftalen en forbindelse?

Video: Er naftalen en forbindelse?

Video: Er naftalen en forbindelse?
Video: Naphthalene are aromatic or antiaromatic compound write answer in one word// Subjective Question ❓ 2024, September
Anonim

Naftalen er en organisk forbindelse med formel C10H8. Det er det enkleste polysykliske aromatiske hydrokarbonet, og er et hvitt krystallinsk fast stoff med en karakteristisk lukt som kan påvises ved konsentrasjoner så lave som 0,08 ppm etter masse.

Er naftalen en grunnstoffforbindelse eller blanding?

Naftalen er sammensatt av karbon- og hydrogenatomer, derfor er det en forbindelse. Siden det involverer karbonatomer, så det er en organisk forbindelse.

Er naftalen en blanding?

Den består av en kompleks blanding av hydrokarboner, lik den som finnes i petroleum. Kidds utvinning av naftalen var av betydelig historisk betydning fordi det viste at kull hadde andre viktige bruksområder enn bruken som drivstoff.

Er naftalen en ren forbindelse?

Kjemisk klasse og type:

Naftalen er et bisyklisk aromatisk hydrokarbon avledet fra kulltjære eller råolje. Det er et insektmiddel som også brukes som avstøtende middel. Dens International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) navn er naphthalene.

Er naftalen en aromatisk forbindelse?

Naftalen er et aromatisk hydrokarbon som omfatter to smeltede benzenringer. Det forekommer i de essensielle oljene til en rekke plantearter, f.eks. magnolia.

Anbefalt: