Logo no.boatexistence.com

Hvor bor ukontaktede stammer?

Innholdsfortegnelse:

Hvor bor ukontaktede stammer?
Hvor bor ukontaktede stammer?

Video: Hvor bor ukontaktede stammer?

Video: Hvor bor ukontaktede stammer?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Juli
Anonim

Et flertall av stammene bor i Sør-Amerika, spesielt Brasil, hvor den brasilianske regjeringen og National Geographic anslår mellom 77 og 84 stammer. Kunnskap om ukontaktede folk kommer for det meste fra møter med urbefolkningssamfunn i nærheten og fra flyopptak.

Hvor befinner de ukontaktede stammene seg?

Dagens såk alte ukontaktede mennesker har alle en historie med kontakt, enten fra tidligere utnyttelse eller bare se et fly fly over hodet. De aller fleste av anslagsvis 100 eller flere isolerte stammer bor i Brasil, men andre finnes i Colombia, Ecuador, Peru og Nord-Paraguay.

Er det noen uoppdagede stammer igjen?

For øyeblikket antas det at det er rundt 100 ukontaktede stammer igjen i verden. Det nøyaktige antallet er ikke kjent-flertallet av disse stammene som bor i regnskogen i Amazonas. Den mest bortgjemte av dem alle er Sentinelese, en stamme som bor på North Sentinel Island nær India.

Hvorfor eksisterer ukontaktede stammer?

Utenforstående vil ha landet sitt eller dets ressurser, for tømmer, gruvedrift, dam- eller veibygging, ranching eller bosetting osv. Kontakten er vanligvis voldelig og fiendtlig, men de viktigste morderne er ofte vanlige sykdommer (influensa, meslinger osv..) som de ukontaktede menneskene har ingen immunitet og som ofte viser seg dødelige.

Er Sentinelese kannibaler?

Siden kolonitiden har det gått et gjennomgående rykte om at Sentinelese er kannibaler. Det er ingen bevis som støtter dette, og en analyse fra den indiske regjeringen fra 2006 etter døden til to fiskere på øya konkluderte med at gruppen ikke praktiserer kannibalisme.

Anbefalt: