Logo no.boatexistence.com

Når gjøre logaritmisk differensiering?

Innholdsfortegnelse:

Når gjøre logaritmisk differensiering?
Når gjøre logaritmisk differensiering?

Video: Når gjøre logaritmisk differensiering?

Video: Når gjøre logaritmisk differensiering?
Video: Introduction to Logarithmic Differentiation 2024, Kan
Anonim

Når bruker du logaritmisk differensiering? Du bruker logaritmisk differensiering når du har uttrykk på formen y=f(x)g(x), en variabel i potensen av en variabel. Potensregelen og eksponentialregelen gjelder ikke her.

Hvorfor bruker vi logaritmisk differensiering?

Teknikken utføres ofte i tilfeller der det er lettere å differensiere logaritmen til en funksjon i stedet for selve funksjonen. … Det kan også være nyttig når det brukes på funksjoner opphevet til potensen til variabler eller funksjoner.

Er logaritmisk differensiering nødvendig?

Du kan til og med bruke produktregelen eller grensedefinisjonen hvis du ønsker det. Det problemet er et der logaritmisk differensiering er spesielt nyttig, men det vil aldri være nødvendig med mindre du spesifikt blir bedt om å bruke logaritmisk differensiering i sammenheng med en test eller lekser.

Hvordan fungerer logaritmisk differensiering?

Logaritmiske differensieringstrinn

Ta den naturlige loggen for begge sider. … Differensieer begge sider ved å bruke implisitt differensiering og andre deriverte regler. Løs for dy/dx. Erstatt y med f(x).

Hvordan vet du om en graf er en logaritmisk funksjon?

Når den er grafisk, er den logaritmiske funksjonen lik formen på kvadratrotfunksjonen, men med en vertikal asymptote når x nærmer seg 0 fra høyre. Punktet (1, 0) er på grafen til alle logaritmiske funksjoner av formen y=logbx y=l o g b x, der b er et positivt reelt tall.

Anbefalt: